Λαχταριστές διπλομαγειρεμένες baby πατατούλες με σκόρδο και άνηθο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg baby πατάτες κομμένες στην μέση
- 1 φλ. λευκό ξύδι
- 2¼ κ. γλυκού αλάτι
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ φλ. φέτα θυρμματισμένη
- ½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
- χονδρό αλάτι για το σερβίρισμα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε δύο φλιτζάνια νερό με τις πατάτες, το ξύδι και δύο κουταλάκια αλάτι.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράσε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Σούρωσε τις πατάτες και ανακάτεψέ τες προσεκτικά σε ένα μπολ με το λάδι, το υπόλοιπο αλάτι και την ρίγανη.
- Άπλωσε τις πατάτες στο ταψί σε μία στρώση και ψήσε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Ανακάτεψε τις ψητές πατάτες όσο είναι καυτές με το σκόρδο και μετάφερέ τες σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
- Πασπάλισε με την θρυμματισμένη φέτα, τον άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χονδρό αλάτι και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ