Ένα απολαυστικό πιάτο με τραγανό μπέικον, ξινολάχανο και τριμμένο ξινόμηλο. Κι αν όλα σου φαίνονται κατά τι πιο ξινά από όσο θα ήθελες, περίμενε μέχρι να το δοκιμάσεις. Τα λάχανα είναι σε αφθονία αυτή την περίοδο και είναι ευκαιρία να φτιάξεις διαφορετικά πιάτα με ξινολάχανο. [Δες τη συνταγή εδώ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4-5 φέτες μπέικον
- 2 ξινόμηλα καθαρισμένα και τριμμένα στο “χοντρό” του τρίφτη
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κ.γ. κύμινο τριμμένο (αν έχει και το ξινολάχανό σου, υπολόγισε την ποσότητα ανάλογα)
- 3 φλιτζάνια μηλοχυμό ή μηλίτη
- 1/4 του φλιτζανιού λευκό ξύδι
- 1 κιλό ξινολάχανο στραγγισμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το μπέικον σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος. Φρυγάνισε σε μέτρια φωτιά για 5΄λεπτάκια να βγάλει το λίπος του. Στράγγιξε το τηγάνι από τα λιπαρά. Βγάλε το μπέικον από το σκεύος και άφησε να κρυώσει σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, Χοντρόκοψε το μπέικον και άφησε στην άκρη
- Βάλε τώρα στο σκεύος τα μήλα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο σε χαμηλή φωτιά. Μισοσκέπασε με το καπάκι και άφησε να ψηθούν για 10 λεπτά, να μαλακώσει το κρεμμύδι
- Αφαίρεσε το καπάκι και πρόσθεσε στα υλικά σου το μηλίτη και το ξύδι, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στο δυνατό. Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση για 5′ λεπτά περίπου και έτσι να μειωθούν τα υγρά του και αν δέσει
- Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το μπέικον και το ξινολάχανο. Σκέπασε το σκεύος και ψήσε για δέκα ακόμη λεπτά να ζεσταθεί καλά το λάχανο και αν μαλακώσει ελαφρά. Αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ