Απόλαυσε τραγανά λαχανάκια Βρυξελλών με καραμελωμένα σε μπαλσάμικο κρεμμύδια! Μπορείς να τα φας ως κυρίως πιάτο αλλά και ως μια ζεστή, συνοδευτική σαλάτα!
220 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γραμμ. λαχανάνια Βρυξελλών
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σούπας βούτυρο
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αφαίρεσε τα εξωτερικά φύλλα και τα κοτσάνια από τα λαχανάκια και πέτα τα.
- Βάλε σε μια μέτρια κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίξε λίγο αλάτι.
- Στο νεροχύτη έχε έτοιμη μια άλλη κατσαρόλα με παγωμένο νερό.
- Ρίξε τα λαχανάκια στο βραστό νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν με ζωντανό το χρώμα τους, περίπου 4 λεπτά.
- Βγάλτα από την κατσαρόλα και βούτα τα αμέσως στο παγωμένο νερό. Στράγγισέ τα καλά και κόψ’ τα στη μέση.
- Ζέστανε μισή κουταλιά βούτυρο και μισή λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξε τα λαχανάκια και σωτάρισέ τα, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν λίγο τραγανά, περίπου 3 λεπτά. Αλατοπιπέρωσε και βάλ’ τα σε μεγάλο μπολ που θα το καλύψεις με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστά.
- Ρίξε την υπόλοιπη κουταλιά βούτυρο και λάδι στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι. Σωτάρισε, ανακατεύοντας μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου 3 με 4 λεπτά. Ρίξε το μπαλσάμικο και ανακάτεψε. Μαγείρεψε μέχρι να εξατμιστεί το ξύδι και τα κρεμμύδια να καραμελώσουν, περίπου για 30 δευτερόλεπτα.
- Ρίξε τα κρεμμύδια στο μπολ με τα λαχανάκια και ανακάτεψε. Σέρβιρε αμέσως.
Tip
Το ice-bath όπως λέγεται η βύθιση λαχανικών από το βραστό νερό στο παγωμένο έχει ως σκοπό να σταματήσει το βρασμό και να διατηρήσει λαμπερό και ζωντανό το χρώμα τους καθώς και μια ελαφρώς τραγανή γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ