Μια νόστιμη σαλάτα από ποικιλία λαχανικών και μια γλυκόξινη σάλτσα. Ο Σεφ 3 αστέρων Alain Passard συνδυάζει τα πεντανόστιμα, φρέσκα λαχανικά σε ένα υπέροχο πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράστε τα λαχανικά ξεχωριστά (διότι χρειάζονται διαφορετικό χρόνο το καθένα) σε ελαφρώς αλατισμένο νερό
- Μην ξεφλουδίσετε τα λαχανικά πριν τα μαγειρέψετε
- Όταν βράσουν, στραγγίστε τα, ξεφλουδίστε τα με μαχαίρι και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου
- Αναμίξτε το μέλι και το χυμό γλυκολέμονων σε ένα μπωλ με το μίξερ. Προσθέστε το λάδι σιγά-σιγά, ώστε να δημιουργηθεί μία υφή σαν της μαγιονέζας
- Βάλτε στον πάτο του πιάτου τη σάλτσα, και στη συνέχεια τοποθετήστε τα λαχανικά διαγωνίως
- Τοποθετήστε το μαρούλι περιμετρικά στο πιάτο, και βάλτε επάνω του λεπτοκομμένα ωμά λαχανικά (κομμένα σε πολυκόφτη)
- Πασπαλίστε με λεπτοκομμένα μυρωδικά και πέταλα λουλουδιών
- Πασπαλίστε με αλάτι (κατά προτίμηση θαλασσινό αλάτι)
- Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ