Λάχανο κοκκινιστό

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λάχανο κοκκινιστό: συνταγή που μυρίζει… μανούλα ή γιαγιά, που αναδεικνύει τη μοναδική αξία του λάχανου!

Συστατικά

  • 1 λάχανο μετρίου μεγέθους, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλου μεγέθους ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο μετρίου μεγέθους
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 3 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
  • 4 κουταλιές ψιλοκομμένο σέλινο
  • 1 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1/3 κουταλάκι πάπρικα
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κομματάκια του λάχανου να βράσουν για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε.
  • Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και την πιπεριά.
  • Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, τις ντομάτες, το σέλινο, το κρασί, την πάπρικα και τα 2 φλιτζάνια νερό.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, ώσπου να δέσει η σάλτσα και να εξατμιστούν τα υγρά.

Tip

Με λίγο ρυζάκι γλασέ γίνεται ένα υπέροχο λαχανόρυζο!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164