Απολαυστικοί και λίγο διαφορετικοί από το συνηθισμένο. Αυτοί οι λαχανοντολμάδες γεμίζουν με γαρίδες και ψήνονται στον ατμό. Σερβίρονται με μια απολαυστική σος λεμονιού με μέλι και μουστάρδα Dijon.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μέτριο σγουρό λάχανο
- 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3-4 σφιχτές ντομάτες σε κυβάκια
- 1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κ.σ. κάρι
- 1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
- 10 σχινόπρασα
- Αλάτι και πιπέρι
- Για τη σος: Το χυμό από 1-2 λεμόνι (περίπου μισό φλιτζάνι)
- 1 κ.γ. μουστάδα dijon
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1/2 ποτήρι νερό
- 1 κ.γ. μέλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Διάλεξε 8 μεγάλα και γερά φύλλα λάχανου.
- Βάλε σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι να κάψει καλά και ρίξε τις γαρίδες για 1′ λεπτό να πάρουν χρώμα. Πρόσθεσε το κάρυ, το τριμμένο τζίντζερ και αλατοπιπέρωσε. Ρίξε και την πιπεριά να μαλακώσει ελαφρά (θέλουμε να κρατάει λίγο). Τέλος πρόσθεσε το ρύζι και γύρισε να ζεσταθεί καλά. Σβήσε με το ούζο και άφησε να εξατμιστεί. Πρόσθεσε μισό φλιτζάνι νερό. Σκέπασε και χαμήλωσε, αφήνοντας να ψηθεί το ρύζι. Λίγο πριν κατεβάσεις από τη φωτιά πρόσθεσε την ντομάτα.
- Βάλε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και άχνισε τα φύλλα λάχανο να μαλακώσουν και στρώσε σε μεγάλο πιάτο.
- Πάρε 3-4 κ.σ. από τη γέμιση με τις γαρίδες και βάλε στην άκρη ενός φύλλου. Τύλιξε αρκετά σφιχτά, διπλώνοντας εσωτερικά τις άκρες του λάχανου. Δέσε ελαφρά με ένα σχινόπρασο και βάλε σε πανέρι για ψήσιμο στον ατμό. Αφού τελειώσεις με όλα τα φύλλα. Βάλε το πανέρι πάνω από το νερό που αχνίζει. Σκέπασε και άφησε να ψηθεί ο ντολμάς για 30′ με 40′ λεπτά.
- Στο μεταξύ βάλε σε κατσαρόλα το λεμόνι με το μέλι να πάρουν μια βράση. Ζέστανε ελαφρά το νερό σε μπρίκι και λιώσε το κορν φλάουρ. Αφού πάρει βράση το λεμόνι, πρόσθεσε το νερό με το κορν φλάουρ και ανακάτεψε να δέσει η σος σου. Πρόσθεσε και τη μουστάρδα και ανακάτεψε.
- Βγάλε τους ντολμάδες σε πιατέλα και περίχυσε με τη σος λεμονιού.
- Σέρβιρε αμέσως
Tip
Σέρβιρε τους λαχανοντολμάδες σου με απολαυστική σος γιαουρτιού με δυόσμο και λεμόνι. Δες τη συνταγή εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ