Λαχταριστά bowl με κόκκινα φασόλια, ρύζι και λουκάνικο

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Σάλτσα κόκκινων φασολιών με ρύζι μπασμάτι και λουκάνικο με θυμάρι

Συστατικά

  • 1 φλ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 κ. σούπας σπορέλαιο
  • 1 λουκάνικο με θυμάρι σε φέτες
  • 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
  • 3 κονσέρβες κόκκινα φασόλια
  • 3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κ. γλυκού Tabasco mild
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε δύο φλιτζάνια νερό και βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τσιγάρισε το λουκάνικο για τέσσερα λεπτά και αφαίρεσέ το.
  • Βάλε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλερι και σοτάρισε για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο και το μείγμα μπαχαρικών και σοτάρισε για ένα λεπτό.
  • Ρίξε και τα φασόλια (σουρωμένα) με τον ζωμό κοτόπουλου, το Tabasco, την δάφνη, το αλατοπίπερο και το λουκάνικο.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε με το καπάκι, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για 15 λεπτά.
  • Βγάλε το καπάκι και συνέχισε να βράζεις για άλλα 15 λεπτά.
  • Με μια ξύλινη κουτάλα, πίεσε τα φασόλια να πολτοποιηθούν ελαφρώς και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
  • Σέρβιρε σε μπολ, μοιράζοντας από πάνω το ρύζι και πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164