Είναι ένα λαχανικό που πολλές το αποφεύγουμε. Ίσως για την έντονη μυρωδιά του όταν βράζει. Με αυτή τη συνταγή όμως θα γίνει το αγαπημένο σου σνακ για όλες τις ώρες. Το μυστικό; Το αρωματικό ξύσμα λεμονιού και ο κουρκουμάς μέσα στον οποίο τυλίγονται.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ολόκληρο κουνουπίδι (περίπου 1 κιλό), κομμένο σε φουντίτσες
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- Αλάτι και πιπέρι
- 5 αυγά
- Λάδι για τηγάνισμα
- Μαϊντανό και φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Πρόσθεσε το κουνουπίδι στο νερό που βράζει και άφησε 5′ λεπτά περίπου να μαλακώσει. Αφαίρεσε με τρυπητή κουτάλα και βύθισε αμέσως τις φουντίτσες σε παγωμένο νερό. Στράγγιξε καλά. Αν χρειάζεται σκούπισε με χαρτί κουζίνας.
- Ζέστανε λάδι για τηγάνισμα.
- Ανάμειξε τον κουρκουμά, το πιπέρι καγιέν, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο σε ένα ρηχό πιάτο. Παράλληλα χτύπησε τα αυγά σε μπολ και σε ένα τρίτο ρηχό πιάτο βάλε το αλεύρι.
- Βούτα διαδοχικά το κουνουπίδι στο αλεύρι, στο αυγό και τέλος στο μείγμα με το ξύσμα λεμονιού. Ρίξε αμέσως τα παναρισμένα κομματάκια στο νερό και γύρισε προσεκτικά να πάρει ωραίο χρώμα παντού. Βγάλε σε απορροφητικό χαρτί και συνέχισε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσεις όλο το κουνουπίδι.
- Σέρβιρε με το μαϊντανό και φέτες λεμονιού.
Tip
Μπορείς να μειώσεις τα αυγά ή να βάλεις μόνο ασπράδια για να έχεις πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Πειραματίσου επίσης με τα μπαχαρικά στο πανάρισμα ανάλογα με τα γούστα σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ