Δυο λαχανικά παντρεύονται στο πυρέξ σου και λιώνουν μέσα σε τυρί και απίθανα μυρωδικά! Μια καλή απόπειρα να κάνεις τους μικρούς μπόμπιρες να δοκιμάσουν θρεπτικά λαχανικά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ.σ. βούτυρο & λίγο ακόμα για το πυρέξ
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 230 γρ. φρέσκα μικρά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομένο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1,5 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας
- 300 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 φλιτζάνια τριμμένο τσένταρ
- 3 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200οC. Βουτύρωσε ένα μέτριο πυρέξ.
- Σε μια κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο με το αλεύρι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Ρίξε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη σκόνη σκόρδου, το καγιέν, την κρέμα γάλακτος και το ζωμό. Πρόσθεσε το μπρόκολο, ένα φλιτζάνι από το τυρί και το ρύζι. Αλατοπιπέρωσε.
- Ρίξε το μείγμα στο πυρέξ και πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί
- Ψήσε στο φούρνο μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί, περίπου 20 λεπτά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ