Λαχταριστή κρέμα μανιταριών με άρωμα θυμάρι και ζυμαρικά κοχυλάκι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230 gr ζυμαρικά κοχυλάκι
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 750 gr μανιτάρια σε λεπτές φέτες
- 2 μεγάλα εσαλότ ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 κ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
- 2 1/2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. ζωμός βοδινού
- 1 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 3/4 φλ. γιαούρτι
- 2/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια για επτά λεπτά.
- Αλατοπιπέρωσέ τα και πρόσθεσε το σκόρδο και το θυμάρι ανακατεύοντας για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε και το αλεύρι και καβούρδισέ το για ένα λεπτό.
- Σιγά-σιγά πρόσθεσε και τον ζωμό βοδινού και μετά την μουστάρδα, ανακατεύοντας για να μην σβολιάσει.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για πέντε λεπτά.
- Ρίξε και τα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με το γιαούρτι και ανακάτεψε για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε και την παρμεζάνα να λιώσει, πασπάλισε με τον μαϊντανό και σέρβιρε όσο είναι ζεστό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ