Τόσο κλασική, όσο η πίτσα! Μια καλοκαιρινή συνταγή που θα λατρέψεις… Μπόλικη παρμεζάνα, σάλτσα ντομάτας και ζουμερές φέτες μελιτζάνας δένονται σε ένα απίθανο πυργάκι από γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 μεγάλες ώριμες μελιτζάνες φλάσκιες
- Ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 5 ώριμες ντομάτες
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο ξίδι
- Ένα ματσάκι φρέσκο βασιλικό
- 300 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- Μερικά φύλλα φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε τις μελιτζάνες, αφαίρεσε το κοτσάνι και κόψε σε φέτες ενός εκατοστού
- Ετοίμασε ένα αντικολλητικό σκεύος, με ελάχιστο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ιδανικά διάλεξε ένα τηγάνι με ρίγες
- Την ίδια ώρα βάλε λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ξερή ρίγανη να σοταριστούν
- Βάλες τις ντομάτες σε βραστό νερό, ξεφλούδισέ τες, και κόψε σε κυβάκια. Πρόσθεσε στο κρεμμύδι σου, αφού έχει γυαλίσει
- Σκέπασε το σκεύος με την σαλτσούλα σου και άφησε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά
- Ψήσε τις μελιτζάνες σου και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα. Συνέχισε τη διαδικασία μέχρι να ψηθούν όλες
- Μην κατεβάσεις το σκεύος που έψησες τις μελιτζάνες από τη φωτιά. Φρυγάνισε εκεί τα ψωμάκια. Θρυμμμάτισε καλά και ράντισε με λίγο ελαιόλαδο
- Αφού δέσει η σαλτσούλα ντομάτας σου, αλατοπιπέρωσε και ρίξε λίγο ξίδι και τον βασιλικό. Μπορείς αν θέλεις να λιώσεις την σάλτσα να ομογενοποιηθεί
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάλε μια λεπτή στρώση από τη σάλτσα ντομάτας, από πάνω άπλωσε τριμμένη παρμεζάνα και στη συνέχεια μια σειρά μελιτζάνες
- Συνέχισε τη διαδιακασία τελειώνοντας με λίγη από τη σάλτσα ντομάτας και μπόλικη παρμεζάνα. Από πάνω ρίξε το τριμμένο ψωμάκι
- Βάλε στο φούρνο στους 190oC για μισή ώρα να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανή η επιφάνεια
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ