Καρότα, κρεμμύδια, γογγύλια, ραπανάκια, γλυκοπατάτες. Όλα νόστιμες ρίζες-βολβοί που δίνουν υπέροχη γεύση σε φαγητά και σαλάτες. Λίγο ελαιόλαδο, μέλι και μισή ώρα στο φούρνο αρκούν για ένα πανάλαφρο πιάτο με υπέροχη γλυκιά γεύση. Οι μελένιοι βολβοί έχουν μόλις 118 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
- 2 μέτρια γογγύλια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
- 4 ραπανάκια κομμένα σε κυβάκια
- 2 μέτρια καρότα καθαρισμένα και κομμένα
- 1/4 του φλιτζανιού μέλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 3 μικρά μακρόστενα κρεμμυδάκια κομμένα στη μέση
- Μαγειρικό σπρέυ (ή λίγο έξτρα λάδι για το ταψί)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο σους 280oC
- Σε ένα μεγάλο πυρέξ ανακάταψε του βολβούς σου, μαζί με το ελαιόλαδο και το μέλι και φρόντισε να νοτίσουν όλοι με τα υγρά
- Ψήσε για 30 με 35 λεπτά στο φούρνο. Θα δεις τα λαχανικά σου να μαλακώνουν και να παίρνουν ελαφρύ καστανό χρώμα
- Φρόντισε να ανακατεύεις τα υλικά μέσα στο πυρέξ ανά 15 λεπτά
Tip
Διάλεξε σωστά τα λαχανικά σου, αλλά και τα φρούτα σου στη λαϊκή. Δες εδώ τα μυστικά της σωστής αγορά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ