Τα γεμιστά λαχανικά είναι ένα πιάτο που τρώμε πολύ τις καλοκαιρινές μέρες και ειδικά χωρίς κρέας για να ελαφρύνουν. Αυτή η συνταγή θα σε κάνει να αγαπήσεις τις μελιτζάνες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μικρές μελιτζάνες
- 5 κ.σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζ. πληγούρι
- μισό φλιτζ. φύλλα μαϊντανού
- 1/4 φλιτζ. φύλλα κόλιανδρου
- 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 1/4 φλιτζ. κουκουνάρια καβουρδισμένα
- 1/4 φλιτζ. ρόδι (τα σπόρια)
- μισό λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
- μισό κουταλάκι ρίγανη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Πλύνε καλά τις μελιτζάνες και κόψε τες κάθετα στη μέση.
- Με ένα μαχαίρι χάραξε την ψίχα της μελιτζάνας χωρίς όμως να σκίσεις το εξωτερικό της κέλυφος ώστε να δημιουργήσεις χώρο για τη γέμιση.
- Μπορείς αν θέλεις να αφαιρέσεις και λίγη ψίχα.
- Περίχυσε κάθε μελιτζάνα με περίπου μισή κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπέρωσε και πασπάλισε με ρίγανη.
- Ψήσε της μελιτζάνες με το λευκό τους μέρος προς τα πάνω για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
- Όσο ψήνονται, βάλε το πληγούρι σε μπολ και ρίξε μέσα καυτό νερό να το καλύψει περίπου κατά ένα εκατοστό.
- Σκέπασε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και άφησέ το να σταθεί για 10 λεπτά.
- Μετά βγάλε την πετσέτα, ανακάτεψε το πληγούρι με ένα πιρούνι και δοκίμασέ το. Εάν είναι ακόμη σκληρό, σκέπασε το μπολ για άλλα 5 λεπτά και ξαναδοκίμασε.
- Ψιλόκοψε το μαϊντανό και τον κόλιανδρο.
- Μόλις το πληγούρι μαλακώσει, στράγγιξέ το από τυχόν περιττό νερό.
- Ανακάτεψέ το με τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, το κουκουνάρι και το ρόδι, το λεμόνι και το ξύσμα καθώς και τις 2 κουταλιές λάδι που έμειναν και αλατοπιπέρωσε.
- Βγάλε τις μελιτζάνες από το φούρνο σε πιατέλα και γέμισέ τες με το πληγούρι.
- Σέρβιρε με έξτρα κουκουνάρι και ρόδι.
Tip
Το κουκουνάρι και το ρόδι είναι προαιρετικά στη συνταγή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ