Τα λαχανικά του καλοκαιριού μπορούν να γίνουν η τέλεια αφορμή για gourmet μεζεδάκια. Finger food ρολάκια μελιτζάνας με αφράτη γέμιση ανθότυρου με παρμεζάνα και βασιλικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μακρόστενες μελιτζάνες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 30 γρ. ανθότυρο
- 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- Το ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο σου, στο γκριλ.
- Πλύνε τις μελιτζάνες και κόψε σε πολύ λεπτές φετούλες κατά μήκος. Θα πρέπει να πάρεις περίπου 20 φετούλες.
- Άλειψε με ελαιόλαδο και στρώσε σε λαδόκολλα και σε ταψί. Αλάτισε και βάλε στο γκριλ να ψηθούν για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα.
- Ανάμειξε το ανθότυρο, με την παρμεζάνα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα φύλλα βασιλικού και αλατοπιπέρωσε
- Αφού κρυώσουν οι μελιτζάνες γέμισε σε ρολάκια. Βάλε περίπου μια κουταλιά του γλυκού, τύλιξε και στερέωσε με μια οδοντογλυφίδα. Κάνε το ίδιο με όλα τα υλικά σου.
- Σέρβιρε τα ρολάκια κρύα.
Tip
Μην αφήσεις πολύ τις μελιτζάνες στο γκριλ. Θέλεις να είναι ζουμερές για να μπορείς να τις τυλίξεις σε ρολάκι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ