Τα λαχανικά του καλοκαιριού μπορούν να γίνουν η τέλεια αφορμή για gourmet μεζεδάκια. Finger food ρολάκια μελιτζάνας με αφράτη γέμιση ανθότυρου με παρμεζάνα και βασιλικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μακρόστενες μελιτζάνες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 30 γρ. ανθότυρο
- 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- Το ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο σου, στο γκριλ.
- Πλύνε τις μελιτζάνες και κόψε σε πολύ λεπτές φετούλες κατά μήκος. Θα πρέπει να πάρεις περίπου 20 φετούλες.
- Άλειψε με ελαιόλαδο και στρώσε σε λαδόκολλα και σε ταψί. Αλάτισε και βάλε στο γκριλ να ψηθούν για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα.
- Ανάμειξε το ανθότυρο, με την παρμεζάνα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα φύλλα βασιλικού και αλατοπιπέρωσε
- Αφού κρυώσουν οι μελιτζάνες γέμισε σε ρολάκια. Βάλε περίπου μια κουταλιά του γλυκού, τύλιξε και στερέωσε με μια οδοντογλυφίδα. Κάνε το ίδιο με όλα τα υλικά σου.
- Σέρβιρε τα ρολάκια κρύα.
Tip
Μην αφήσεις πολύ τις μελιτζάνες στο γκριλ. Θέλεις να είναι ζουμερές για να μπορείς να τις τυλίξεις σε ρολάκι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ