Γέμισε ένα μαρούλι με υπέροχα λαχανικά και φτιάξε ένα ρολό που πιο νόστιμο δεν έχεις ξαναδοκιμάσει…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- Μερικές πράσινε πιπεριές γεμιστές κομμένες σε ροδέλες
- 1 μικρή μελιτζάνα
- 1 μικρό κολοκυθάκι
- 1 ματσάκι πλατύφυλλο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα πιπέρι
- 100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 75 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1 μεγάλο μαρούλι ελαφρά ανοιγμένο στο κέντρο, που έχεις αφαιρέσει την καρδιά
- 600 ml ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κίτρινη πιπεριά, την ντομάτα, τις ελιές, την μελιτζάνα και το κολοκύθι σε κυβάκια ανακατεύοντας για ένα λεπτό
- Πρόσθεσε το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε. Χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε το ψήσιμο να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά σου
- Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε το μείγμα να κρυώσει καλά
- Βάλε το ψωμί σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τρίψε να γίνει ψιλό ψίχουλο. Ανακάτεψε τα ψίχουλα με τα υπόλοιπα λαχανικά σου
- Γέμισε το μαρούλι όπως είναι με το μείγμα των λαχανικών και δέσε με σπάγγο, να φτιάξεις ένα ρολό. Πίεσε καλά πάνω στον πάγγο τη βάση του μαρουλιού να στέκεται όρθιο
- Βάλε το μαρούλι με προσοχή σε μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε το ζωμό. Σκέπασε και άσε το φαγητό να πάρει βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 40 λεπτά
- Στο μεταξύ φρόντιζε να μην μείνει εντελώς από τα υγρά, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί και συμπλήρωσε και το ελαιόλαδο. Μην ανησυχείς αν φεύγει η γέμιση, απλά ρίξτην πάλι μέσα με μια ξύλινη κουτάλα
- Βγάλε και άφησε να κρυώσει ελαφρά. Αφαίρεσε τον σπάγγο και κόψε σε κομμάτια
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ