Λαχταριστό μπρόκολο με light κρέμα mac & cheese στον φούρνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 600 gr μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 500 gr κοχυλάκι (ζυμαρικό)
- 8 κ. σούπας βούτυρο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
- 2 φλ. γάλα 2% λιπαρά
- 150 gr κατσικίσιο τυρί
- 1/2 κ. γλυκού βασιλικός ξερός
- 2 φλ. γιαούρτι 2% λιπαρά
- 340 gr πιπεριές Φλωρίνης σουρωμένες και ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
- φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Βάλε το μπρόκολο σε ένα ταψί, ράντισε με το λάδι και αλατοπιπέρωσέ το, ανακάτεψέ το και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σούρωσέ τα και μετάφερέ τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο για ένα λεπτό.
- Ρίξε το αλεύρι και καβούρδισέ το για ένα λεπτό ανακατεύοντας συνεχόμενα.
- Σιγά-σιγά πρόσθεσε το γάλα, ανακατεύοντας έντονα, μέχρι να πάρει βράση.
- Πρόσθεσε και το κατσικίσιο τυρί με τον ξερό βασιλικό και ανακάτεψε μέχρι να γίνει η κρέμα λεία.
- Αφαίρεσε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ανακάτεψε το γιαούρτι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Ρίξε στην κρέμα και τις ψιλοκομμένες ψητές πιπεριές Φλωρίνης και ανακάτεψέ τες.
- Στο πυρίμαχο σκεύος με τα ζυμαρικά άπλωσε από πάνω το ψημένο μπρόκολο.
- Περίχυσε τα υλικά με την κρέμα και έπειτα πασπάλισε με το τρίμμα ψωμιού.
- Ψήσε στο γκριλ για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ