Μπρόκολο mac & cheese με άρωμα βασιλικού

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό μπρόκολο με light κρέμα mac & cheese στον φούρνο

Συστατικά

  • 600 gr μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 gr κοχυλάκι (ζυμαρικό)
  • 8 κ. σούπας βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 2 φλ. γάλα 2% λιπαρά
  • 150 gr κατσικίσιο τυρί
  • 1/2 κ. γλυκού βασιλικός ξερός
  • 2 φλ. γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 340 gr πιπεριές Φλωρίνης σουρωμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Βάλε το μπρόκολο σε ένα ταψί, ράντισε με το λάδι και αλατοπιπέρωσέ το, ανακάτεψέ το και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σούρωσέ τα και μετάφερέ τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο για ένα λεπτό.
  • Ρίξε το αλεύρι και καβούρδισέ το για ένα λεπτό ανακατεύοντας συνεχόμενα.
  • Σιγά-σιγά πρόσθεσε το γάλα, ανακατεύοντας έντονα, μέχρι να πάρει βράση.
  • Πρόσθεσε και το κατσικίσιο τυρί με τον ξερό βασιλικό και ανακάτεψε μέχρι να γίνει η κρέμα λεία.
  • Αφαίρεσε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ανακάτεψε το γιαούρτι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  • Ρίξε στην κρέμα και τις ψιλοκομμένες ψητές πιπεριές Φλωρίνης και ανακάτεψέ τες.
  • Στο πυρίμαχο σκεύος με τα ζυμαρικά άπλωσε από πάνω το ψημένο μπρόκολο.
  • Περίχυσε τα υλικά με την κρέμα και έπειτα πασπάλισε με το τρίμμα ψωμιού.
  • Ψήσε στο γκριλ για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164