Αφράτα, νόστιμα και κυρίως… νηστίσιμα! Είναι ένας τρόπος να απολαύσεις τις ημέρες της νηστείας με λιχουδιές που δεν θα φανταζόσουν ποτέ ότι μπορούν να γεμίσουν το τραπέζι σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρέσκα
- 1 μέτριο πράσο
- 1/2 φλιτζάνι ρεβύθια (μουλιασμένα)
- 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
- 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
- 330ml (1 κουτάκι) μπύρα κατά προτίμηση τύπου lager
- 1 μικρή πατάτα βρασμένη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Δυόσμο φρέσκο
- Dip ταχινιού για το σερβίρισμα [Δες τη συνταγή εδώ]
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σόταρε τα κρεμμυδάκια με το πράσο και το καρότο
- Πέρασε τα ρεβύθια μουλιασμένα από έναν μύλο και λιώσε
- Βάλε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη μπύρα και ανακάτεψε καλά να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός
- Ρίξε τα σοτέ λαχανικά σου, την πατάτα, τα ρεβύθια. Πρόσθεσε το δυύσμο ψιλοκομμένο και αλατοπιπέρωσε
- Λάδωσε ελαφρά ένα ταψάκι και πλάσε με τη ζύμη 7-8 μπιφτέκια. Στρώσε στο ταψί
- Βάλε τα μπιφτέκια στο φούρνο σους 180oC να ροδίσουν καλά για περίπου 40-45 λεπτά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ