Ομελέτα φούρνου με γλυκοπατάτα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ψητή “φριτάτα” με blue cheese και πουρέ γλυκοπατάτας

Συστατικά

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 100 gr blue cheese
  • 1 μοσχοκάρυδο (για τρίψιμο)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190ºC.
  • Άλειψε τη γλυκοπατάτα με λάδι και αλατοπίπερο και ψήσε για 40 λεπτά.
  • Κόψε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια και τσιγάρισέ τα σε μια κουταλιά λάδι σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι για 20 λεπτά.
  • “Χτύπα” τα αυγά και ρίξε μέσα το blue cheese σπασμένο σε τρίμματα.
  • Πρόσθεσε στο μείγμα του αυγού και τα κρεμμύδια και την καλοψημένη γλυκοπατάτα σε κουταλιές.
  • Ρίξε το μείγμα σε ένα μικρό λαδωμένο τηγάνι και ψήσε σε μεσαία φωτιά μέχρι να σταθεροποιηθεί το αυγό.
  • Μετάφερε την ομελέτα στο φούρνο και ψήσε για άλλα 10 λεπτά.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164