Η γλυκιά γεύση του κολοκυθιού δίνει ένα άλλο χρώμα στην ομελέτα σου και δένει αρμονικά τόσο με το κρεμμύδι, όσο και με το σπανάκι. Δοκίμασε αυτή την… ισπανική τορτίγια και δεν θα την αποχωριστείς όλο το καλοκαίρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μέτρια κολοκυθάκια
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 300 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
- 6 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 κ.γ. baking powder
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 κ.γ. κάρυ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τρίψε στον τρίφτη τρία από τα τέσσερα κολοκυθάκια. Τρίψε και τα κρεμμύδια σου. Το κολοκυθάκι που έμεινε κόψτο σε πολύ λεπτές φετούλες. Κράτησε μερικά φύλλα σπανάκι, και τα υπόλοιπα ψιλόκοψέ τα.
- Βάλε σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και πρόσθεσε το κολοκύθι σε ροδέλες να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάλε από το τηγάνι. Πρόσθεσε το τριμμένο κρεμμύδι και το κολοκύθι. Με μια ξύλινη κουτάλα, γύρισε τα λαχανικά σου να μαραθούν και να χάσουν το μισό όγκο τους. Τέλος βάλε το σπανάκι και συνέχισε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.
- Χτύπησε σε μεγάλο μπολ τα αυγά με το γάλα και το baking και αλατοπιπέρωσε. Ρίξε μέσα στο μείγμα των αυγών τις ροδέλες τα κολοκυθάκια. Κράτησε 4-5 για το σερβίρισμα.
- Γύρισε τα αυγά στο τηγάνι και ανακίνησε καλά να πάνε παντού και να αγκαλιάσουν τα λαχανικά σου. Άφησε την ομελέτα να ψηθεί για 2-3 λεπτά και γύρισε να την ψήσεις και από την άλλη πλευρά για 1-2 λεπτά ακόμη.
- Σέρβιρε με τις ροδέλες το κολοκύθι και τα φύλλα σπανάκι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ