Ελαφρύ γεύμα με τόσα θρεπτικά συστατικά, όσα δεν θα βρεις σε κανένα άλλο κρύο πιάτο. Γεμιστά παντζαράκια με διάφορα λαχανικά, γιαουρτάκι και καρύδια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 10 μεγάλα παντζάρια
- 1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι
- 1 γιαούρτι 2%
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 καρότα τριμμένα
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 φλιτζάνια καρύδια καθαρισμένα
- 1 μήλο πράσινο καθαρισμένο σε κυβάκια
- Πάπρικα
- 3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, ρίξε τα παντζάρια ολόκληρα και άφησε να βράσουν για πετίπου 20 λεπτά της ώρας
- Σούρωσε και όταν κρυώσουν ελαφρά, ξεφλούδισε και κόψε το πάνω μέρος όπως και με τα γεμιστά. Άδειασε με ένα κουτάλι το εσωτερικό και κράτησε στην άκρη
- Ράντισε τα παντζάρια με λίγο ξύδι και αλάτι και άφησε σε ένα σουρωτήρι αναποδογυρισμένα να στραγγίξουν
- Ψιλόκοψε καλά το παντζάρι που έβγαλες από το εσωτερικό του παντζαριού και ανάμειξε με το γιαούρτι, το σκόρδο, το καρότο, τα καρύδια και το μήλο. Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά
- Γέμισε τα παντζάρια σου και άφησε στο ψυγείο σκεπασμένα να κρυώσουν καλά. Πασπάλισε με λίγο άνηθο και πάπρικα και σέρβιρε κρύα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ