Πάστα με κόκκινα φασόλια & μαϊντανό

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια διαφορετική μακαρονάδα, με πολλά λαχανικά και καλοκαιρινή γεύση! Πλησιάζει περισσότερο σε σαλάτα, αφού είναι δροσερή και ανάλαφρη, ό, τι χρειάζεσαι δηλαδή όσο η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο!

Θερμίδες 422

Συστατικά

  • 230 ζυμαρικά κοχύλι ή όποιο άλλο σχήμα προτιμάς
  • 3 κούπες κομμένο μπρόκολο
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα (κράτησε μόνο το ¼ του νερού της κονσέρβας)
  • μισή κούπα ζωμό κότας
  • 1,5 κ. γ. τσίλι σε σκόνη
  • ½ κούπα τριμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
  • ¼ κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Τρόπος μαγειρέματος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (ή ανάλογα με το πώς τα προτιμάς), προσθέτοντας το μπρόκολο τα τελευταία 3 λεπτά. Στράγγιξέ τα.
  • Όσο βράζουν τα ζυμαρικά σου, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ζέστανε το λάδι. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και μισό κουταλάκι αλάτι.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια και σώταρε το κρεμμύδι για 5 λεπτά ή περισσότερο μέχρι να μαλακώσει.
  • Ανέβασε τη φωτιά και πρόσθεσε τα ζυμαρικά, το μπρόκολο, τα φασόλια, το ζωμό, το ζουμί από τα φασίλια και το τσίλι. Μαγείρεψε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Πρόσθεσε το τυρί και το μαϊντανό. Μαγείρεψε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Μπορείς να σερβίρεις προσθέτοντας ένα σφιχτό αβγό κομμένο σε φέτες.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164