Μια διαφορετική μακαρονάδα, με πολλά λαχανικά και καλοκαιρινή γεύση! Πλησιάζει περισσότερο σε σαλάτα, αφού είναι δροσερή και ανάλαφρη, ό, τι χρειάζεσαι δηλαδή όσο η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο!
Θερμίδες 422
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230 ζυμαρικά κοχύλι ή όποιο άλλο σχήμα προτιμάς
- 3 κούπες κομμένο μπρόκολο
- 1κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα (κράτησε μόνο το ¼ του νερού της κονσέρβας)
- μισή κούπα ζωμό κότας
- 1,5 κ. γ. τσίλι σε σκόνη
- ½ κούπα τριμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
- ¼ κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Τρόπος μαγειρέματος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (ή ανάλογα με το πώς τα προτιμάς), προσθέτοντας το μπρόκολο τα τελευταία 3 λεπτά. Στράγγιξέ τα.
- Όσο βράζουν τα ζυμαρικά σου, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ζέστανε το λάδι. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και μισό κουταλάκι αλάτι.
- Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια και σώταρε το κρεμμύδι για 5 λεπτά ή περισσότερο μέχρι να μαλακώσει.
- Ανέβασε τη φωτιά και πρόσθεσε τα ζυμαρικά, το μπρόκολο, τα φασόλια, το ζωμό, το ζουμί από τα φασίλια και το τσίλι. Μαγείρεψε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Πρόσθεσε το τυρί και το μαϊντανό. Μαγείρεψε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Μπορείς να σερβίρεις προσθέτοντας ένα σφιχτό αβγό κομμένο σε φέτες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ