Πιπεριές γεμιστές με σπαγγετίνι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αυτά τα γεμιστά έχουν απροσδόκητη γέμιση και είναι μια καλή ιδέα και για παιδιά που δεν τρώνε λαχανικά αλλά τρώνε μακαρόνια!

Συστατικά

  • 6 μεγάλες πιπεριές πολύχρωμες (όχι πράσινες)
  • αλάτι
  • 200 γραμμ. σπαγγετίνι
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα αντσούγιας
  • μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σούπας κάπαρη, πλυμένη και στραγγισμένη
  • 2 κ.σούπας ξύδι
  • φύλλα φρέσκιας ρίγανης για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τις πιπεριές σε δυνατό γκρίλ για λίγα λεπτά να μαυρίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές.
  • Βάλ’ τες σε μεγάλο μπολ και σκέπασέ τες με πλαστική μεμβράνη αφήνοντάς τες για 15 λεπτά.
  • Κόψε το καπάκι τους, αφαίρεσε το φλούδι τους και τους σπόρους.
  • Βάλε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και πρόσθεσε αλάτι.
  • Μαγείρεψε τη σπαγγετίνι 2 λεπτά λιγότερα από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Σούρωσε τα ζυμαρικά.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ρίξε μέσα το λάδι και κούνησέ το να πάει παντού.
  • Πρόσθεσε τις αντσούγιες και με το πίσω μέρος του κουταλιού διάλυσέ τες.
  • Ρίξε το κρεμμύδι και την κάπαρη και σώταρε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 3 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το ξύδι και ανακάτευε μέχρι να εξατμιστεί.
  • Τέλος ρίξε μέσα τη σπαγγετίνη και ανακάτεψε καλά να πάει παντού το κρεμμύδι και η αντσούγια.
  • Αλατοπιπέρωσε γενναία κάθε πιπεριά (στο εσωτερικό της) και γεμισέ την με μισό φλιτζάνι σπαγγετίνη, τυλίγοντας με το πιρούνι τα μακαρόνια για να κάτσουν ομοιόμορφα.
  • Βάλε τις πιπεριές σου σε ταψάκι και ψήσε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το σπαγγέτι, περίπου 10 με 15 λεπτά.
  • Άφησε να κρυώσουν ελαφρά πριν σερβίρεις πασπαλίζοντας με φρέσκια ρίγανη.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164