Πίτσα με κρέμα γιαουρτιού και αγκινάρες

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Σπιτική πίτσα με κρέμα από γιαούρτι και τυρί κρέμα και γέμιση με αγκινάρες και σπανάκι

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα αγκινάρες
  • 2 φλ. baby σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 1/2 φλ. τυρί κρέμα
  • 2 κ. σούπας μαγιονέζα
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 2 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και άλειψε ελαφρώς με λάδι ένα ταψί για πίτσα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τις καρδιές αγκινάρας με το σπανάκι, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού και αλατοπιπέρωσε.
  • Πρόσθεσε και το 1/4 φλιτζανιού της μοτσαρέλας και την παρμεζάνα και ανακάτεψε.
  • Πασπάλισε τον πάγκο με το καλαμποκάλευρο και άπλωσε τη ζύμη για την πίτσα.
  • Μετάφερε τη ζύμη στο ταψί και άπλωσε από πάνω το μείγμα αγκινάρας.
  • Πασπάλισε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήσε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η βάση.
  • Σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστή η πίτσα και πασπάλισε με τον μαϊντανό.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164