Σπιτική πίτσα με κρέμα από γιαούρτι και τυρί κρέμα και γέμιση με αγκινάρες και σπανάκι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κονσέρβα αγκινάρες
- 2 φλ. baby σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. γιαούρτι
- 1/2 φλ. τυρί κρέμα
- 2 κ. σούπας μαγιονέζα
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/4 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 2 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 φλ. καλαμποκάλευρο
- 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και άλειψε ελαφρώς με λάδι ένα ταψί για πίτσα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τις καρδιές αγκινάρας με το σπανάκι, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού και αλατοπιπέρωσε.
- Πρόσθεσε και το 1/4 φλιτζανιού της μοτσαρέλας και την παρμεζάνα και ανακάτεψε.
- Πασπάλισε τον πάγκο με το καλαμποκάλευρο και άπλωσε τη ζύμη για την πίτσα.
- Μετάφερε τη ζύμη στο ταψί και άπλωσε από πάνω το μείγμα αγκινάρας.
- Πασπάλισε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήσε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η βάση.
- Σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστή η πίτσα και πασπάλισε με τον μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ