Γεμιστό πορτομπέλο με σιτάρι, λιαστή ντομάτα και διάφορα λαχανικά! Ένα πιάτο που θα ζηλέψουν όλοι, ακόμη και αν δεν κάνουν πιο προσεκτική διατροφή σαν εσένα! Το δικό σου gourmet μυστικό για ελαφριά κουζίνα.
Θερμίδες 215
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια ζωμό κύβους λαχανικών ή πουλερικών της αρεσκεία σου με λιγότερο αλάτι
- 1 φλιτζάνι ημιαποφλοιωμένο σιτάρι
- 6 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο χωρίς το ποδαράκι τους
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα σέσκουλα
- ¼ του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες (όχι στο λάδι)
- 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γ. ξερό
- 250 γρ. κατσικίσιο τυρί ψιλοκομμένο
- ¼ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
- ¼ φλιτζάνι πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το πράσινο μέρος)
- Μαύρο πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάλε το ζωμό να βράσει. Ρίξε μέσα το σιτάρι. Μόλις πάρει βράση χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 15 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, άλειψε και τις δύο πλευρές των μανιταριών με λίγο ελαιόλαδο. Προθέρμανε ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια φωτιά. Βάλε τα μανιτάρια και ψήστα για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντάς τα μία φορά
- Πρόσθεσε το σέσκουλο, τις ντομάτες και το θυμάρι στο σιτάρι που βράζει. Μαγείρεψε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 5-10 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει το σιτάρι. Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε το τυρί ανακατεύοντας να λιώσει.
- Σέρβιρε γεμίζοντας το εσωτερικό κάθε μανιταριού με σιτάρι. Γάρνιρε με παρμεζάνα, πράσινο κρεμμυδάκι και τριμένο πιπέρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ