Λαχταριστός πουρές γλυκοπατάτας με φασκόμηλο και τραγανό μπέικον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1,7 kg γλυκοπατάτες
- 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Τοποθέτησε τις γλυκοπατάτες στο ταψί σε μια στρώση, ψήσε για περίπου μία ώρα και άφησέ τες να κρυώσουν ελαφρώς.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρισε το μπέικον για περίπου οκτώ λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
- Μετάφερε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σκούπισε καλά το τηγάνι.
- Λιώσε το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρισε το σκόρδο με το φασκόμηλο για οκτώ λεπτά.
- Λιώσε τις γλυκοπατάτες με το ραβδομπλέντερ ή με ένα πιρούνι, αφαιρώντας τις φλούδες.
- Ανακάτεψε τον πουρέ με το σιρόπι σφενδάμου και έξι κουταλιές από το μείγμα βουτύρου και σκόρδου.
- Αλατοπιπέρωσε τον πουρέ και σέρβιρε όσο είναι ζεστός περιχύνοντας με το υπόλοιπο βούτυρο και το τραγανισμένο μπέικον.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ