Αυτά τα υπέροχα λαχανικά με την τόσο ιδιαίτερη γεύση δίνουν ένα μοναδικό, μαμαδίστικο πιάτο που πρέπει να αγαπήσεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1,5 κιλό πράσα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
- 1 κ.σούπας ζάχαρη
- 3 καρότα σε ροδέλες
- Αλάτι, πιπέρι
- Χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένουμε και κόβουμε τα πράσα σε μακρόστενα κομμάτια ή ροδέλες.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν.
- Ρίχνουμε τα πράσα στη σάλτσα μαζί με τα καρότα και λίγο νερό.
- Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν.
- Πριν τα σερβίρουμε, τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.
Tip
Αντί για χυμό ντομάτας μπορείς να βάλεις φρέσκια τριφτή ντομάτα! Αν προσθέσεις και μια χουφτίτσα ρύζι μαζί με τα πράσα έχεις το τέλειο πρασόρυζο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ