Λαχταριστή σαλάτα εποχής με γαρίδες φούρνου και ώριμο αβοκάντο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη σαλάτα:
- 500 gr γαρίδες καθαρισμένες
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- αλάτι, πιπέρι
- 8 φλ. μαρούλι κομμένο
- 1 φλ. ντοματίνια κομμένα
- 1 φλ. καλαμπόκι
- 1 φλ. κόκκινα φασόλια
- 1/4 φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
- 1 αβοκάντο σε κύβους
- 1 φλ. τσιπς τορτίγιας σπασμένα
Για το dressing:
- 1 φλ. φύλλα κόλιανδρου
- 1/2 φλ. γιαούρτι
- 2 σκελίδες
- χυμός από 1 lime
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας μηλόξυδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για το dressing βάλε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και το ξύδι στο μπλέντερ και χτύπησέ τα για περίπου ένα λεπτό.
- Λίγο-λίγο άρχισε να προσθέτεις το λάδι και το ξύδι στο μπλέντερ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει το μείγμα λείο.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα ταψί.
- Ανακάτεψε τις γαρίδες με το λάδι, την πάπρικα, το σκόρδο και αλατοπίπερο και άπλωσέ τες στο ταψί.
- Ψήσε για περίπου οκτώ λεπτά, γυρίζοντάς τες πλευρό στα μισά του χρόνου.
- Σε μια σαλατιέρα βάλε το μαρούλι, τις γαρίδες, τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, τα φασόλια και τον κόλιανδρο.
- Περίχυσε τα υλικά με το dressing και ανακάτεψε ελαφρώς.
- Πρόσθεσε και το αβοκάντο και τα τσιπς τορτίγιας και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ