Νόστιμα λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο με σιρόπι βαλσαμικού και κράνμπερι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1,5 kg λαχανάκια Βρυξελλών
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 3/4 φλ. βαλσαμικό ξύδι
- 1 φλ. κράνμπερι αποξηραμένο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Καθάρισε τα λαχανάκια, κοψ’ τα στη μέση και άπλωσέ τα σε ένα ταψί, ανακατεύοντας με το λάδι και αλατοπίπερο.
- Ψήσε τα λαχανάκια για 25 με 30 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι ανακάτεψε το βαλσαμικό ξύδι με τη ζάχαρη και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε μέχρι να πήξουν.
- Ρίξε το σιρόπι βαλσαμικού πάνω από τα ψητά λαχανάκια, πασπάλισέ τα με τα κράνμπερι ανακατεύοντας καλά και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ