Εναλλακτικά ρεβίθια στο φούρνο με σάλτσα από κάσιους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μπρόκολο
- 1 κουνουπίδι
- 1 1/2 φλ. βρασμένα ρεβίθια
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα με κάσιους:
- 1/2 φλ. κάσιους
- 2 κ. σούπας χυμός lime
- 1 κ. σούπας ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 6 κ. σούπας νερό
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπωλ, σκέπασε τα κάσιους με βραστό νερό για 45 λεπτά ώστε να “μουσκέψουν”.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200℃ και κόψε τα λαχανικά σε μικρές φουντίτσες.
- Αλάτισε καλά το μπρόκολο και το κουνουπίδι και ράντισέ τα με δύο κουταλιές λάδι.
- Κάνε το ίδιο και με τα ρεβίθια και τοποθέτησε όλα τα υλικά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Τοποθέτησε το ταψί στο φούρνο, ψήσε για 15 λεπτά, ανακάτεψε τα ρεβίθια και ψήσε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά.
- Στο μεταξύ, πρόσθεσε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, μαζί με τα μαλακωμένα κάσιους στο μπλέντερ και “χτύπησέ” τα μέχρι να γίνουν παχύρευστη κρέμα.
- Σέρβιρε τα ρεβίθια με τα λαχανικά, περιχύνοντάς τα με δύο κουταλιές από τη σάλτσα με κάσιους.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ