Ψητές γεμιστές πατάτες

1h 10΄
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Απλό φαγητό με πολλή γεύση που σηκώνει πολλές παραλλαγές ως προς το τι θα βάλεις μέσα στις πατατούλες σου!

Συστατικά

  • 3 μεγάλες πατάτες για φούρνο
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1,5 κ.σούπας γάλα
  • 1,5 κ.σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζ. ξινή κρέμα
  • 1 1/4 φλιτζ. τσένταρ τριμμένο
  • λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • 3 φέτες μπέικον, ψημένο και ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Πλύνε πολύ καλά τις πατάτες εξωτερικά και τρύπησέ τες μια-δυο φορές με ένα πιρούνι.
  • Τρίψε τις πατάτες με το λάδι και βαλ’ τες σε μια λαμαρίνα.
  • Ψήσε τες για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να γίνουν (τραγανές απ’ εξω και μαλακές από μέσα).
  • Βγάλ’ τες από το φούρνο και κόψ’ τες στη μέση κάθετα. Άφησέ τες στην άκρη.
  • Χαμήλωσε το φούρνο στους 180.
  • Μόλις οι πατάτες κρυώσουν αρκετά για να μπορείς να τις πιάσεις, πάρε ένα μικρό κουταλάκι και αφαίρεσε την ψίχα τους.
  • Βάλε την ψίχα σε μπολ και ρίξε το γάλα, την κρέμα, το βούτυρο, το τυρί, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και χτύπα με μίξερ χειρός.
  • Γέμισε τις πατάτες με το μείγμα και βάλ’τες ξανά στο φούρνο για 15 λεπτά.
  • Βγάλε από το φούρνο και πασπάλισε με το μπέικον και το κρεμμυδάκι.

Tip

Μην τυλίξεις τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο για να τις ψήσεις γιατί θα μαλακώσει η φλούδα της πατάτας και δεν θα μπορείς εύκολα να αφαιρέσεις την ψίχα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164