Απλό φαγητό με πολλή γεύση που σηκώνει πολλές παραλλαγές ως προς το τι θα βάλεις μέσα στις πατατούλες σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 μεγάλες πατάτες για φούρνο
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1,5 κ.σούπας γάλα
- 1,5 κ.σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζ. ξινή κρέμα
- 1 1/4 φλιτζ. τσένταρ τριμμένο
- λίγο σκόρδο σε σκόνη
- 3 φέτες μπέικον, ψημένο και ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Πλύνε πολύ καλά τις πατάτες εξωτερικά και τρύπησέ τες μια-δυο φορές με ένα πιρούνι.
- Τρίψε τις πατάτες με το λάδι και βαλ’ τες σε μια λαμαρίνα.
- Ψήσε τες για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να γίνουν (τραγανές απ’ εξω και μαλακές από μέσα).
- Βγάλ’ τες από το φούρνο και κόψ’ τες στη μέση κάθετα. Άφησέ τες στην άκρη.
- Χαμήλωσε το φούρνο στους 180.
- Μόλις οι πατάτες κρυώσουν αρκετά για να μπορείς να τις πιάσεις, πάρε ένα μικρό κουταλάκι και αφαίρεσε την ψίχα τους.
- Βάλε την ψίχα σε μπολ και ρίξε το γάλα, την κρέμα, το βούτυρο, το τυρί, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και χτύπα με μίξερ χειρός.
- Γέμισε τις πατάτες με το μείγμα και βάλ’τες ξανά στο φούρνο για 15 λεπτά.
- Βγάλε από το φούρνο και πασπάλισε με το μπέικον και το κρεμμυδάκι.
Tip
Μην τυλίξεις τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο για να τις ψήσεις γιατί θα μαλακώσει η φλούδα της πατάτας και δεν θα μπορείς εύκολα να αφαιρέσεις την ψίχα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ