«Καυτό» πιάτο με μελιτζάνες, αυγά και φρέσκα μυρωδικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 πιπεριές τσίλι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ. σούπας ξύδι
- 1 κ. σούπας μέλι
- 4 μελιτζάνες
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 φλ. κόλιανδρος
- ¼ φλ. άνηθος
- 2 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ και κόψε τις μελιτζάνες σε κάθετες φέτες.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ψιλοκομμένα τσίλι με το λιωμένο σκόρδο και αλάτι και άσε να ανακατευτούν τα αρώματα για 10 λεπτά.
- Ψήσε τις μελιτζάνες στο γκριλ, αφού τις αλείψεις με δύο κουταλιές λάδι και τις αλατίσεις.
- Στο μπολ με την καυτή σάλτσα ρίξε το ξύδι και το μέλι και ανακάτεψε καλά, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Μόλις ετοιμαστούν οι μελιτζάνες κόψ’ τες σε διαγώνια κομμάτια και ριξ΄τες μέσα στο μπολ με τη σάλτσα να ανακατευτούν.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι και πρόσθεσε τα αυγά, μέχρι να γίνουν τραγανά, αλλά ο κρόκος να «κρατάει» ελαφρώς.
- Τοποθέτησε τις μελιτζάνες σε μια πιατέλα, βάλε από πάνω τα αυγά και αλατοπιπέρωσέ τα, ράντισε με όση καυτή σάλτσα έχει μείνει και πασπάλισε το φαγητό με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και άνηθο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ