Η εποχή τους είναι τώρα και θα βρεις φτηνές, αρωματικές και νόστιμες τομάτες. Βρήκαμε λοιπόν μια εύκολη συνταγή “εξ’ ανατολάς” για να τις απολαύσεις σκέτες, κάποια μεσημέρια που τίποτα πιο βαρύ δεν τραβιέται λόγω ζέστης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. σόγια σος
- 1 κ.σ. κόκκινο yuzu kosho (καυτερή γιαπωνέζικη πάστα)
- 1 κ.γ. σάνσο (επίσης γιαπωνέζικη σος)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 4 μέτριες νομάτες πλυμένες καθαρισμένες και κομμένες οριζόντια στα δύο
- 1 φλιτζάνι χοντροκομμένο μαϊντανό ή κόλιαντρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το λάδι, το σκόρδο, τη σόγια και το yuzu kosho με το αλάτι σε ένα ταψάκι. Πρόσθεσε τις τομάτες με το κομμένο μέρος προς τα κάτω και ανακίνησε καλά να καλυφθούν από τη μαρινάρα. Άφησε τις τομάτες στο ταψάκι για 15′ λεπτά
- Ζέστανε το γκριλ σου, ιδανικά στα κάρβουνα. Κράτησε τη μαρινάρα και ψήσε τις τομάτες να πάρουν ελαφρύ χρώμα για δύο με τέσσερα λεπτά. Γύρισε τις τομάτες με το κομμένο μέρος προς τα πάνω και ράντισε με τη μαρινάρα, συνεχίζοντας το ψήσιμο χωρίς να γυρίσεις τα λαχανικά σου για έξι με οκτώ λεπτά. Θα πρέπει να καραμελώσουν καλά.
- Σέρβιρε με μπόλικο μαϊντανό
Tip
Επειδή το yuzu kosho και το σάνσο ίσως δυσκολευτείς να τα βρεις, κάνε την ίδια συνταγή προσθέτοντας στη μαρινάρα καυτερή πιπεριά σε σκόνη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ