Αρωματικό, ιδιαίτερο και πάνω από όλα χορταστικό… Χρησιμοποίησε το φασκόμηλο στο φαγητό σου και θα ανακαλύψεις ένα νέο μυρωδικό για την κουζίνα σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 570 ml ζωμό κοτόπουλου
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 12 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 170 γρ. ρύζι arborio
- 250 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 50 γρ. βούτυρο
- Αλάτι & Πιπέρι
- Για τα τραγανά φύλλα φασκόμηλου: 12-16 φύλλα φασκόμηλου
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε τον ζωμό και μόλις αρχίσει να βράζει χαμήλωσε τη φωτιά και κράτησε καυτό
- Σε ένα άλλο κατσαρολάκι με βαρύ πάτο σότατε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το φασκόμηλο ψιλοκομμένο και συνέχισε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά
- Πρόσθεσε το ρύζι, ανακάτεψε καλά και γύρισε λίγο τους κόκκους να ζεσταθούν καλά
- Πρόσθεσε το 1/3 του ζωμού και ανακάτεψε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Συνέχισε τη διαδικασία ώσπου να πιει το ριζότο σχεδόν όλο το ζωμό
- Στο σημείο αυτό πρόσθεσε την κολοκύθα και τον ζωμό που απέμεινε, αφήνοντας να σιγοβράσει για μερικά λεπτά ακόμη και να τραβήξει και τα τελευταία υγρά
- Αν χρειαστεί να προσθέσεις επιπλέον ζωμό, ώσπου να μαλακώσει η κολοκύθα και να ψηθεί το ρύζι
- Στο μεταξύ βάλε το ηλιέλαιο να κάψει και φρυγάνισε τα φύλλα φασκόμηλου ώσπου να γίνουν τραγανά.
- Πρόσθεσε το βούτυρο στο ριζότο και αλατοπιπέρωσε. Μοίρασε σε 4 πιάτα, γάρνιρε με το τυρί και σέρβιρε με τα τραγανά φύλλα φασκόμηλου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ