Αν αναζητάς ένα εύκολο, νόστιμο και χωρίς κρέας πιάτο φτιάξε ένα ριζότο λαχανικών!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
- 1 μικρή μελιτζάνα ψιλοκομμένη
- 250 γραμμ. τοματίνια τσέρι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο για ριζότο
- 1/3 φλιτζ. χυμό λεμονιού
- 1/3 φλιτζ. φύλλα βασιλικού
- 1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το ζωμό και 2 φλιτζάνια κρύο νερό σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να βράσουν.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράζει.
- Ζέστανε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξε τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα και τα ντοματάκια.
- Σώταρε για 2-3 λεπτά.
- Βγάλε τα σε ένα μπολ.
- Ρίξε και το υπόλοιπο λάδι και ζέστανέ το.
- Σώταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά να μαλακώσουν.
- Ρίξε το ρύζι και σώταρε 1 λεπτό.
- Ρίξε το χυμό και άφησε να πάρει βράσει.
- Χαμήλωσε τη φωτιά.
- Ρίξε μια κουτάλα βραστό ζωμό στο ρύζι και ανακάτεψε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
- Επανάλαβε τη διαδικασία με τον υπόλοιπο ζωμό, με μία κουτάλα τη φορά.
- Ρίξε στο ριζότο τα λαχανικά και ανακάτεψε.
- Μαγείρεψε άλλα 3-4 λεπτά να μαλακώσει το ρύζι.
- Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε την παρμεζάνα και τα φύλλα βασιλικού.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ