Ο Antonio Carluccio μας ετοιμάζει ένα risotto primavera όπως λέγεται αυτό το πεντανόστιμο ριζότο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 καρότα baby (για μωρά) ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 50 γραμμ. φρέσκο αρακά
- 100 γραμμ. φρέσκα φασολάκια κομμένα σε κομμάτια
- 2 καρδιές αγκινάρας ψιλοκομμένες
- 12 κορυφές σπαρραγιών
- 2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 100 γραμμ. βούτυρο
- 400 γραμμ. ρύζι για ριζότο
- αλάτι, πιπέρι
- 60 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κολοκυθάκι σε φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το ζωμό σε κατσαρόλα και αφού πάρει βράση χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τον να σιγοβράζει.
- Λιώσε το μισό βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι και σώταρε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε τα καρότα και το σέλερι και σώταρε 5 λεπτά.
- Ρίξε τον αρακά, τα φασολάκια, το κολοκυθάκι και τις αγκινάρες.
- Ανακάτεψε μια φορά και ρίξε το ρύζι ανακατεύοντας να ανακατευτούν τα υλικά.
- Ρίξε λίγο λίγο το ζωμό με μια κουτάλα της σούπας αφήνοντας περιθώριο στο ρύζι να απορροφήσει το ζωμό πριν βάλεις την επόμενη κουταλιά.
- Μετά από 10 λεπτά ρίξε τα σπαράγγια.
- Συνέχισε να ρίχνεις ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι σου αλ ντέντε, περίπου στα 20 λεπτά.
- Βγάλε από τη φωτιά και αλατοπιπέρωσε.
- Ρίξε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα.
- Ανακάτεψε απαλά και σέρβριρε.
Tip
Αντικατέστησε το βοούτυρο με λάδι, βάλε ζωμό λαχανικών και μη βάλεις την παρμεζάνα για να κάνεις το πιάτο σου νηστίσιμο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ