Ετοίμασέ το και συνόδευσε το μπουφέ του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιον.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ.σ. βούτυρο Κερκύρας ή ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)
- 3 κ.σ. κουκουνάρι
- 3 κ.σ. αμυγδαλόψιχα καθαρισμένη
- 6 βρασμένα και ψιλοκομμένα κάστανα
- 1/2 κ.γλ. μπαχάρι
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 2 φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
- 5 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμός κότας (σπιτικός ή εμπορίου) ζεστός
- 250 γραμμ. συκωτάκια πουλιών ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 λεμόνι κομμένο σε τέταρτα για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξεπλένουμε το ρύζι (μέχρι να βγαίνει διάφανο το νερό). Το στεγνώνουμε σε πετσέτα
- Ροδίζουμε σε δύο κουταλιές βούτυρο το κουκουνάρι και την αμυγδαλόψιχα και προσθέτουμε στο τηγάνι τα κάστανα, το ρύζι, τα μπαχαρικά και τις σταφίδες
- Ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι ν’ απορροφηθούν όλα τα υγρά, περίπου 15
- Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το ρύζι με πετσέτα και την κατσαρόλα. Αφήνουμε έτσι να σταθεί για 10΄
- Στο μεταξύ, λιώνουμε σε τηγάνι την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο ή το ελαιόλαδο και ροδίζουμε για λίγα λεπτά τα ψιλοκομμένα συκωτάκια
- Τα ανακατεύουμε με κουτάλι μέσα στο ρύζι
- Πασπαλίζουμε με άνηθο και μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα. Αν θέλουμε, στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ