Το πραγματικό ριζότο έχει τη δική του φιλοσοφία και τρόπο παρασκευής. Χωρίς κρέμα γάλακτος που θα το βαρύνει, δοκίμασε να το ετοιμάσεις με ρύζι αρμπόριο που θα σου δώσει την παχιά γεύση του αυθεντικού ριζότο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 φλιτζάνια μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φετούλες
- 2/3 του φλιτζανιού μπράντι ή βερμούτ ή λευκό ξηρό κρασό
- 5-6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1/3 του φλιτζανιού καθαρισμένα κρεμμύδια ψιλοκομμένα(1 μέτριο κρεμμύδι)
- 1 3/4 του φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο (ειδικό για ριζότο)
- 1/3 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το ζωμό σε ένα κατσαρολάκι να πάρει βράση
- Λιώσε το βούτυρο σε ένα βαθύ μέτριου μεγέθους σκεύος. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σόταρε για 5 λεπτά περίπου
- Πρόσθεσε και το ρύζι και συνέχισε το ανακάτεμα
- Στη συνέχεια ρίξε στο ρύζι το μπράντι και άφησε το μείγμα να κοχλάσει και να αποβάλει το αλκοόλ
- Πρόσθεσε τον ζεστό ζωμό σιγά, σιγά – μισό φλιτζάνι κάθε φορά – ανακατεύοντας για να μην σου κολλήσει το ρύζι
- Συνέχισε το ανακάτεμα ώστε να απορροφηθέι εντελώς ζωμός πριν ρίξεις την επόμενη δόση – μισό φλιτζάνι. Κάνε την ίδια διαδικασία για όλο το ζωμό
- Μέχρι να απορροφηθεί έτσι ο ζωμός το ρύζι σου θα είναι ψημμένο και έτοιμο.
- Πρόσθεσε και την τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπιπέρωσε
- Σέρβιρε με τον φρέσκο μαϊντανό
Tip
Σε παιδεύει η παρμεζάνα στο τρίψιμο; Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις για να τελειώνεις μια ώρα αρχύτερα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ