Κλείσε στο εσωτερικό μιας ροδέλας κόκκινης πιπεριάς νόστιμη κρέμα γιαουρτιού και τυριού κρέμα. Δροσερό και καλοκαιρινό ορεκτικό με λίγες θερμίδες.
140 θερμίδες/Η πιπεριά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 κόκκινες γλυκές πιπεριές
- 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα light
- ½ φλιτζάνι γιαούρτι με 2% λιπαρά καλά στραγγιστό
- 2 μικρά καροτάκια τριμμένα
- 2-3 chives ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- Θυμάρι ξερό
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά τις πιπεριές. Άνοιξε με ένα μαχαίρι το πάνω μέρος με το κοτσάνι σαν καπάκι και καθάρισε από τους σπόρους και τη λευκή σάρκα
- Σε ένα μπολ βάλε το τυρί, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Με ένα πιρούνι λιώσε όλα τα υλικά να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα. Αν δεις πως το γιαούρτι σου έχει πολύ νερό, φρόντισε να το βάλεις σε τουλπάνι από νωρίς να στραγγίξει καλά.
- Πρόσθεσε το καρότο και τα chives, αλάτισε και πασπάλισε με το θυμάρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακάτεψε καλά.
- Μοίρασε τη γέμιση σε πέντε μέρη και γέμισε κάθε πιπεριά. Βάλε τις πιπεριές στο ψυγείο και άφησε για 30′ λεπτά να κρυώσουν καλά και να σφίξει η κρέμα.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε σε φέτες και άπλωσε σε πιατέλα. Σέρβιρε τις πιπεριές δροσερές
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ