Ρολάκια πιπεριάς με γαύρο και μαϊντανό

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η ψητή πιπεριά βγάζει όλα τα νόστιμα υγρά της και τυλίγει στο εσωτερικό της μια πικάντικη γέμιση μπόλικου μαϊντανού, γάβρου μαρινάτου και κουκουναριού. Ορεκτικό για εκλεκτούς ή ελαφρύ βραδινό για εσένα και μόνο εσένα!

Συστατικά

  • 6 μεγάλες πράσινες, κόκκινες και κίτρινες πιπεριές
  • 6-7 φιλετάκια μαρινάτο γάβρο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμύδακια
  • 5-6 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • Μπαλσάμικο ξίδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά τις πιπεριές και καθάρισέ τες ως εξής. Κόψε κάθετα το πάνω μέρος με το κοτσάνι και τον πάτο.
  • Άνοιξε την κάθε πιπεριά, σκίζοντας τη σάρκα κάθετα ώστε να πάρεις μια φαρδιά λωρίδα
  • Βάλε όλα τις πιπεριές σε μια λαμαρίνα με το εξωτερικό μέρος προς τα πάνω, ράντισε με ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε
  • Ψήσε στο γκριλ για όση ώρα χρειαζεί, να μαυρίσει η επιφάνειά τους και να μαλακώσουν
  • Βγάλε από το φούρνο και αφού κρυώσουν ελαφρά αφαίρεσε τη φλούδα. Ράντισε με το μπαλσάμικο και άφησε στην άκρη
  • Εν τω μεταξύ ετοίμασε τη γέμιση. Ψιλόκοψε το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια.
  • Βάλε σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί, πρόσθεσε μια σκελίδα σκόρδο να δώσει άρωμα.
  • Αφαίρεσέ την και πρόσθεσε το κουκουνάρι να καβουρδιστεί. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν
  • Τέλος ρίξε τον μαϊντανό και ανακάτεψε να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του στο μισό. Λίγο πριν κατεβάσεις από τη φωτιά συμπλήρωσε τον γάβρο σε μιρκά κομματάκια
  • Αλατοπιπέρωσε και κατέβασε από τη φωτιά.
  • Γέμισε την άκρη κάθε πιπεριάς με τη γέμιση μαϊντανού και τύλιξε. Στερέωσε με μια οδοντογλυφίδα. Περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο και ξίδι και σέρβιρε

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164