Η ψητή πιπεριά βγάζει όλα τα νόστιμα υγρά της και τυλίγει στο εσωτερικό της μια πικάντικη γέμιση μπόλικου μαϊντανού, γάβρου μαρινάτου και κουκουναριού. Ορεκτικό για εκλεκτούς ή ελαφρύ βραδινό για εσένα και μόνο εσένα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μεγάλες πράσινες, κόκκινες και κίτρινες πιπεριές
- 6-7 φιλετάκια μαρινάτο γάβρο
- 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4-5 φρέσκα κρεμμύδακια
- 5-6 κ.σ. κουκουνάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
- Μπαλσάμικο ξίδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά τις πιπεριές και καθάρισέ τες ως εξής. Κόψε κάθετα το πάνω μέρος με το κοτσάνι και τον πάτο.
- Άνοιξε την κάθε πιπεριά, σκίζοντας τη σάρκα κάθετα ώστε να πάρεις μια φαρδιά λωρίδα
- Βάλε όλα τις πιπεριές σε μια λαμαρίνα με το εξωτερικό μέρος προς τα πάνω, ράντισε με ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε
- Ψήσε στο γκριλ για όση ώρα χρειαζεί, να μαυρίσει η επιφάνειά τους και να μαλακώσουν
- Βγάλε από το φούρνο και αφού κρυώσουν ελαφρά αφαίρεσε τη φλούδα. Ράντισε με το μπαλσάμικο και άφησε στην άκρη
- Εν τω μεταξύ ετοίμασε τη γέμιση. Ψιλόκοψε το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια.
- Βάλε σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί, πρόσθεσε μια σκελίδα σκόρδο να δώσει άρωμα.
- Αφαίρεσέ την και πρόσθεσε το κουκουνάρι να καβουρδιστεί. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν
- Τέλος ρίξε τον μαϊντανό και ανακάτεψε να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του στο μισό. Λίγο πριν κατεβάσεις από τη φωτιά συμπλήρωσε τον γάβρο σε μιρκά κομματάκια
- Αλατοπιπέρωσε και κατέβασε από τη φωτιά.
- Γέμισε την άκρη κάθε πιπεριάς με τη γέμιση μαϊντανού και τύλιξε. Στερέωσε με μια οδοντογλυφίδα. Περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο και ξίδι και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ