Ρύζι με λαχανικά σοτέ

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερό πιάτο με τραγανά λαχανικά και σάλτσα ντομάτας

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα
  • 1/8 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κ. γλυκού Worcestershire σος
  • 3/4 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλερι και σοτάρισέ το για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το σκόρδο, τις ντομάτες, τη δάφνη, την πάπρικα, το καγιέν, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και τη Worcestershire και ανακάτεψέ τα για ένα λεπτό.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα και το ρύζι και σιγά-σιγά το ζωμό κοτόπουλου, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε το φαγητό για περίπου 25 λεπτά.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειαστεί και σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί και φέτα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164