Αυτή η συνταγή είναι ιδανική και για το ταπεράκι στο γραφείο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος)
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 4 κούπες λευκό ρύζι, βρασμένο
- ¾ της κούπας αρακά
- 3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
- 3 κουταλιές του γλυκού σάλτσα σόγιας, χαμηλή σε νάτριο
- 2 κρεμμυδάκα φρέσκα, ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίξε το ελαιόλαδο σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και άστο να ζεσταθεί. Αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο και από τις δυο μεριές και βάλτο μέσα στην κατσαρόλα με το λάδι, μέχρι να ροδίσει (8 λεπτά από κάθε μεριά). Βγάλτο από την κατσαρόλα και άστο να κάτσει για πέντε λεπτά. Ύστερα κόψτο σε μπουκίτσες.
- Στην ίδια κατσαρόλα που μαγείρεψες το κοτόπουλο, ρίξε μια κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο. Πρόσθεσε τα καρότα και το κρεμμύδι και μαγείρεψέ τα για 5 λεπτά. Στην συνέχεια ρίξε μέσα τα σκόρδα και το τζίντζερ και άφησέ τα να μαγειρευτούν για ένα ακόμα λεπτό. Τέλος, ρίξε μέσα το ρύζι και τον αρακά και μαγείρεψέ τα όλα μαζί για δυο λεπτά.
- Σπρώξε με μια κουτάλα το ρύζι στη μια μεριά της κατσαρόλας και στην άλλη μεριά ρίξε το υπόλοιπο σησαμέλαιο και ένα αυγό, ανακατεύοντάς το μέχρι να μαγειρευτεί εντελώς. Όταν μαγειρευτεί το αυγό κάλυψέ το με το ρύζι. Στο ρύζι με το αυγό, ρίξε το κοτόπουλο που μαγείρεψες προηγουμένως, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την σάλτσα σόγιας και ανακάτεψέ τα καλά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ