Δροσερές φωλιές με ολόφρεσκα λαχανικά εποχής σε μια σαλάτα με τραγανό bacon που θα δώσει ένταση και επιπλέον γεύση στο πιάτο σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμμένες
- 2 κ.σούπας ανάλατο βούτυρο
- 2 πράσα (το άσπρο μέρος μόνο) κομμένα στη μέση και μετά κομμένα σε μισοφέγγαρα
- αλάτι, πιπέρι
- μισό κιλό σπανάκι σε φύλλα καλά πλυμένο
- 2 φλυτζάνια φρέσκο αρακά
- μισό φλιτζ. ζωμό κότας
- 1 κ.σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα αρωματικά όπως μάραθο, άνιθο, δυόσμο
- 12 φύλλα από μαρούλι σαλάτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μικρό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά μαγείρεψε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό περίπου 10 λεπτά. Βάλτο να στραγγίσει σε χαρτί κουζίνας.
- Λιώσε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αφρίσει. Ρίξε το πράσο και 1 κ.γλυκού αλάτι. Μαγείρεψε ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να ροδίσουν τα πράσα και να γίνουν διάφανα, περίπου 3 λεπτά. Πρόσθεσε το σπανάκι, κλείσε την κατσαρόλα και μαγείρεψε 2 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά. Ριξε τον αρακά και το ζωμό και ανακάτεψε. Μαγείρεψε μέχρι να πάρει ανοιχτό πράσινο χρώμα ο αρακάς, 3-4 λεπτά.
- Ρίξε μέσα τα αρωματικά σου και το μπέικον και αλατοπιπέρωσε. Ανακάτεψε μια τελευταία φορά.
- Βάλε σε κάθε πιάτο από δύο φύλλα μαρούλι ώστε να σχηματίζουν κούπα και μέσα βάλε από το μίγμα με τον αρακά.
- Σέρβιρε αμέσως.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ