Λαχταριστή σαλάτα με αρωματικό φινόκιο, ψητά ρεβίθια, κροκέτες από κατσικίσιο τυρί και dressing από σκορδάτο ταχίνι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 340 gr φρέσκο κατσικίσιο τυρί
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 430 gr βρασμένα ρεβίθια
- 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
- 4 ασπράδια αυγού
- 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
- πιπέρι
- 4 ρίζες φινόκιο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1/4 φλ. μάραθος ψιλοκομμένος
- 1/4 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 φλ. ταχίνι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψητές
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το κατσικίσιο τυρί σε 20 ίσα μέρη, πλάσ’ τα με τα χέρια σου σε μικρές μπάλες και άφησέ τες στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε τα ρεβίθια για περίπου πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε μισό κουταλάκι αλάτι και το μπούκοβο και ψήσε για άλλα περίπου πέντε λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα ρεβίθια.
- Σε ένα μπολ χτύπησε τα ασπράδια αυγού και σε ένα άλλο ανακάτεψε το τρίμμα ψωμιού με το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.
- Βγάλε τις μπάλες τυριού από το ψυγείο, πίεσέ τες ελαφρώς για να πλατύνουν και πέρασέ τες πρώτα από το μπολ με τα ασπράδια και έπειτα από το μείγμα ψωμιού.
- Βάλε τις κροκέτες τυριού στο ταψί, ψήσε για περίπου 15 λεπτά και άφησέ τες να κρυώσουν για πέντε λεπτά.
- Κόψε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και ανακάτεψέ το με το χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακάτεψε τα ρεβίθια με το μάραθο και το μαϊντανό και πρόσθεσέ τα στο κομμένο φινόκιο.
- Λιώσε με ένα πιρούνι το ψητό σκόρδο και ανακάτεψέ το με το ταχίνι, αλάτι και πιπέρι.
- Μοίρασε τη σαλάτα σε τέσσερα πιάτα και σέρβιρε με τις κροκέτες τυριού και το dressing ταχινιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ