Είναι ένα είδος ντολμά, αλλά με μαρούλι και υπέροχη γεύση. Διάλεξε τα φρέσκα μαρουλάκια σου, γέμισε με την υπέροχη γέμιση μοσχαρίσου κιμά και περίχυσε με λεμόνι! Απλά εκπληκτικό…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 5-6 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 αυγό
- Αλάτι και πιπέρι
- 25-30 φύλλα από μικρά μαρουλάκια (τα πράσινα, τα εξωτερικά)
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 5-6 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 100 ml. ελαιόλαδο
- Το χυμό από 1 λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και ζεμάτισε τα φύλλα ένα, ένα για 1 λεπτό. Στράγγιξε και άφησε να κρυώσουν
- Ανακάτεψε σε ένα μπολ τον κιμά, το ξερό κρεμμύδι, τον μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε. Πρόσθεσε λίγο νεράκι και ζύμωσε όλα τα υλικά
- Πάρε ένα ένα τα φύλλα μαρουλιού και γέμισέ τα με λίγο από τον κιμά. Τύλιξε καλά σε ρολάκια
- Στρώσε τα σαρμαδάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και περίχυσε με τον άνηθο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
- Συμπλήρωσε και μισό ποτήρι νερό, αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει μόνο με το λάδι του
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ