Λαχταριστό σουφλέ φούρνου με γλυκοπατάτα, φασόλια και “καπνιστή” ντομάτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο
- 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 kg γλυκοπατάτες σε κυβάκια
- 1 ντομάτα κονκασέ χωρίς τα υγρά
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια χωρίς τα υγρά
- 3 φλ. καπνιστή μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 κ. σούπας καπνιστή πάπρικα
- 1 κ. σούπας αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- γιαούρτι
- κόλιανδρος ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθέτησε την σχάρα στη μεσαία θέση και άλειψε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε τις γλυκοπατάτες και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα πέντε λεπτά.
- Μετάφερε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε τα φασόλια, τις ντομάτες, ένα φλιτζάνι μοτσαρέλα, την πάπρικα, το αλάτι και το σκόρδο.
- Ανακάτεψε καλά τα υλικά και μετάφερέ τα στο πυρίμαχο σκεύος.
- Πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί, άλειψε με λάδι ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και κάλυψε το σκεύος.
- Ψήσε στον φούρνο για μισή ώρα, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και συνέχισε να ψήνεις για άλλη μισή ώρα.
- Άφησε το φαγητό να “σταθεί” για 10 λεπτά και σέρβιρε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ