Ένα αφράτο σουφλέ με μπόλικο πράσο που θα είναι η αέρινη λιχουδιά σου…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κιλά πράσo
- Eλαιόλαδο
- 100 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 100 γρ. τυρί πεκορίνο τριμμένο
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε τα πράσε και κόψε σε ροδέλες. Μην βάλεις το σκληρό πράσινο μέρος του
- Ζέστανε λιγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σόταρε τα πράσα μαζί με λίγο αλάτι να μαραθούν και να μην έχουν καθόλου υγρά
- Σε ξεχωριστή κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο και πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας να καβουρδιστεί
- Αφού ψηθεί πρόσθεσε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε συνεχώς με το σύρμα να γίνει μια κρέμα
- Άφησε τη μπεσαμέλ να κρυώσει λίγο και πρόσθεσε τα αυγά, χτυπημένα, ανακατεύοντας συνεχώς
- Πρόσθεσε και τα πράσα, τον άνηθο και αλατοπιπέρωσε. Στρώσε σε ένα πυρέξ και πασπάλισε με το τριμμένο τυρί
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου 20 λεπτά να ροδίσει η επιφάνειά του
Tip
Κάτι κάνει τις συνταγές σου πιο... flat από όσο πρέπει; Μήπως δεν σέβεσαι το αυγό, όπως του πρέπει; Μάθε τα μυστικά του εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ