Πεντανόστιμο πιάτο με πατάτες, αυγά και μπέικον στο φούρνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 παχιές φέτες μπέικον
- 1 λευκό κρεμμύδι
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/3 φλ. λιαστές ντομάτες
- 2 κ. γλυκού αλάτι
- 8 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. γάλα
- 1 κ. γλυκού πιπέρι
- 2 φλ. cheddar
- 3 φλ. πατάτα σε κύβους
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 33×22 cm.
- Κόψε το μπέικον σε λωρίδες και βαλ’ το να ψηθεί σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις γίνει το μπέικον τραγανό, πρόσθεσε το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες και την πιπεριά ψιλοκομμένα, το σκόρδο λιωμένο και ένα κουταλάκι αλάτι και σοτάρισέ τα για περίπου πέντε λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε τα αυγά και ανακάτεψέ τα με το γάλα, το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.
- Πρόσθεσε το τυρί, τις πατάτες και το μείγμα με το μπέικον (αφού έχει κρυώσει).
- Ρίξε όλα τα υλικά στο πυρίμαχο σκεύος και ψήσε για 40 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ