Αν αναζητάς έναν τρόπο να “παντρέψεις” πολλά λαχανικά σε μια συνταγή αλλά να είναι και νόστιμα, αυτό το σουφλέ της Αργυρώς αποτελεί γεύμα από μόνο του ή συνοδεύει τέλεια τα κρεατικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό αγκινάρες κατεψυγμένες ή φρέσκες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 250 γραμμ. φασολάκια
- 250 γραμμ. σπανάκι
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 300 γραμμ. ανάμεικτα κίτρινα τριμμένα τυριά (κασέρι, γραβιέρα, γκούντα κ.λπ.)
- 1 αυγό
- 200 ml κρέμα γάλακτος light
- 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- Για την κρέμα
- 50 γραμμ. αλεύρι
- 50 γραμμ. βούτυρο
- 500 γραμμ. φρέσκο γάλα χλιαρό
- 2 αυγά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή άλλο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αν οι αγκινάρες και τα υπόλοιπα λαχανικά είναι κατεψυγμένα, τ’ αφήνουμε 30΄ εκτός ψυγείου και τα μαγειρεύουμε.
- Εάν είναι φρέσκα, τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
- Κόβουμε σε φέτες τις αγκινάρες και τα φασολάκια στη μέση.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις αγκινάρες, τα φασολάκια, τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4΄-5΄.
- Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πιουν τα λαχανικά τα υγρά τους.
- Τέλος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο.
- Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
- Σε πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο, πασπαλίζουμε τη φρυγανιά.
- Χτυπάμε με σύρμα το αυγό με την κρέμα γάλακτος.
- Στρώνουμε μία στρώση λαχανικά, μία στρώση τυριά, δεύτερη στρώση λαχανικά και δεύτερη στρώση τυριά.
- Περιχύνουμε με την κρέμα και το αυγό.
- Ψήνουμε σε προθεμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το σουφλέ και να ψηθούν καλά τα λαχανικά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ