Σουφλέ ψωμιού με τρία τυριά και σπανάκι

1 ώρα 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό και αφράτο σουφλέ φούρνου με φρέσκο ψωμί, σοταρισμένο σπανάκια και τριμμένα τυριά

Συστατικά

  • 1 1/4 φλ. γάλα
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες
  • 300 gr σπανάκι
  • 6 φλ. ψημί σε κύβους
  • 3/4 φλ. έμενταλ
  • 3/4 φλ. γραβιέρα
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το γάλα με τα αυγά τη μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο με αλατοπίπερο.
  • Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σπανάκι για περίπου πέντε λεπτά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά, πρόσθεσε το ψωμί σε κύβους και ρίξε από πάνω το μείγμα γάλακτος.
  • Ανακάτεψε στα υλικά μισό φλιτζάνι έμενταλ, μισό φλιτζάνι γραβιέρα και δύο κουταλιές παρμεζάνα.
  • Κάλυψε το τηγάνι με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για περίπου οκτώ ώρες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς, βγάλε το σουφλέ από το ψυγείο και άφησέ το για μισή ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Πασπάλισε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήσε για περίπου μισή ώρα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164