Σουφλέ ρατατούι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Διαφορετικό ρατατούι με μπαγκέτα και τυριά

Συστατικά

  • 1 μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή μελιτζάνα σε κύβους
  • 1 μικρό κολοκύθι σε κύβους
  • 1/2 πιπεριά σε λωρίδες
  • 3 μικρές ντομάτες σε κύβους
  • 1/4 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 κ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. μοτσαρέλα
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές λάδι και πρόσθεσε το ψωμί να ψηθεί για δύο λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε το ψωμί, πρόσθεσε δύο κουταλιές λάδι και τσιγάρισε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά.
  • Ρίξε και τη μελιτζάνα, το κολοκύθι, την πιπεριά και τις ντομάτες και μαγείρεψε για άλλα 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε και τις ελιές, το αλάτι, το βασιλικό και το θυμάρι και αφαίρεσε το μισό μείγμα σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο.
  • Επίστρεψε το ψωμί στο τηγάνι, τοποθετώντας το πάνω από τα υπόλοιπα υλικά, πασπάλισέ το με την παρμεζάνα και ρίξε από πάνω και το μείγμα λαχανικών που αφαίρεσες προηγουμένως.
  • Ράντισε το φαγητό με το μείγμα αυγών και πασπάλισε με τη μοτσαρέλα.
  • Βάλε το πυρίμαχο τηγάνι στο φούρνο και ψήσε το ρατατούι για περίπου 40 λεπτά.
  • Άφησέ το να σταθεί για 15 λεπτά και σέρβιρε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164